Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Onko työstressistä tullut liian normaalia?

Lisätty 10.05.2017

”Tällaista tämä vain on”
”Jos aikoo pärjätä, pitää vain sopeutua”

Kun olen ilmaissut kriittistä kannanottoa työperäisestä stressistä, olen useasti saanut vastaukseksi edellä mainittuja kommentteja. Näitä kommentteja tulee esimerkiksi työntekijöiltä, jotka itsekin kärsivät työkuormastaan. Moni työntekijä saattaa pelätä oman työpaikkansa ja työuran puolesta. Tutkimustieto antaa viitteitä siihen, että esimerkiksi YT-neuvottelut voivat jättää työyhteisöön pitkän epäluottamuksen ja pelon ilmapiirin.

Olen alkanut miettiä: Onko työstressistä tullut jo niin yleistä, että siitä on tullut jo uusi normaali tila? Voiko esimerkiksi kyynisyys muodostua työyhteisössä niin tavalliseksi, että ongelmaa ei enää tiedosteta? On arvioitu, että noin neljäsosa suomalaisista työntekijöistä kärsii vähintään lievästä työuupumuksesta.

Työperäisen stressin ja työuupumuksen yleisyys ei kuitenkaan poista haitallisia terveysvaikutuksia. On todettu, että jatkuva stressi, josta ei pääse palautumaan, voi sairastuttaa monella tavalla fyysisesti ja psyykkisesti. Stressin on todettu olevan yhteydessä mm. toistuviin infektioihin, niska-hartiakipuihin, sydän- ja verisuonisairauksiin, metaboliseen oireyhtymään, unihäiriöihin, ahdistukseen ja masennukseen. Ongelman yleisyys vaikuttaa myös työnantajien henkilöstökuluihin, terveydenhuollon menoihin ja muuhun kansantalouteen.

Nykytutkimuksen mukaan työuupumuksen ratkaisevat syyt löytyvät työoloista. Työuupumus on länsimaisen työelämän vitsaus. Länsimaiden lisäksi työuupumusta esiintyy ainakin Japanissa ja Kiinassa.